Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2010 17:45 - Започва ли нов скандал с РТ
Автор: pin777 Категория: Други   
Прочетен: 861 Коментари: 1 Гласове:
1



След изявленията на съпругата на покойния турски президент Тургут Йозал.

Твърденията й са в центъра на вниманието турските вестници и електронни издания
 
Тургут Йозал през 1986 г.

Подозренията на Семра Йозал, вдовицата на покойния турски президент Тургут Йозал, че той е бил отровен по време на прием в българското посолство, са в центъра на вниманието днес на някои турски вестници и електронни издания.

Йозал почина в болница през 1993 г.

Семра Йозал заяви в предаване на турската телевизия Каналтюрк вчера, че се съмнява в лимонада, изпита от държавния глава на прием в посолството на България в Анкара.

Тя разказва разговора им след приема, когато той се върнал вкъщи и отказал да вечеря. Когато го попитала дали е ял нещо там, съпругът й отговорил, че само е изпил чаша лимонада. Семра Йозал сметнала това за необичайно, защото съпругът й не обичал лимонада и го попитала защо я е изпил. Тогава той обяснил, че

лимонадата била приготвена специално за него,
понеже не консумира алкохол, и заради това не е имало как да откаже, пише англоезичният в. "Тудейс заман". "Подозирам тази лимонада, която му е била предложена," казва Семра Йозал.

"Тудейс заман" припомня изказване във връзка със смъртта на президента, направено миналата седмица от зам.-началника на генералния щаб на армията ген. Аслан Гюнер, който е бил сътрудник на покойния Йозал. Той заяви тогава, че държавният глава е бил откаран в болница с линейка - твърдение, което съпругата му сега отрича. "Нямаше лекар", казва тя, твърдейки, че съпругът й е стигнал до лечебното заведение със служебната кола.

1993 г. често е наричана

"годината на политическите убийства",

отбелязва "Тудейс заман". Според някои твърдения покойният Йозал е бил убит защото е бил ангажиран в интензивни усилия за разрешаване на кюрдския конфликт. Същите твърдения се лансират и за смъртта на бившия командващ жандармерията ген. Есреф Битлис и за бившия министър на финансите Аднан Кахведжи, които сътрудничели на Тургут Йозал по този въпрос, пише изданието.

В. "Заман"също съобщава за "шокиращите изявления" на съпругата на покойния президент по повод неговата смърт. Вестникът цитира думите на Семра Йозал, която казва, че докато агонизирал, на устата на съпруга й избила пяна, което според специалистите е признак на отравяне.

"В президентската резиденция нямаше нито лекар, нито линейка",

посочва още тя. В изказване пред иракски вестник преди няколко дни тя беше казала, че след смъртта на Тургут Йозал е предоставила на властите неговата документация, но тя е била унищожена, припомня "Заман".

По думите й техният син Ахмет разполага с материал от косата на Тургут Йозал в чужбина и при искане на прокуратурата ще го предостави за анализ. Самата тя също разполагала с такъв материал, защото когато той починал, лекарят отрязал кичур и й го дал за спомен. По думите й не тя е отказала, а никой не е предложил да се извърши аутопсия на покойника. "Не съм отказвала аутопсия, а мумифициране," изтъква тя.

"Йени шафак" извежда в заглавие готовността на Семра Йозал да сътрудничи с разследващите органи, ако те я потърсят по този въпрос.

"Ако ме повикат, ще разкажа всичко пред прокурорите",

заявява съпругата на Йозал. Вестникът припомня, че съмнения във връзка със смъртта на Тургут Йозал е изказвал и брат му Коркут Йозал, според когото този случай трябва да се разследва. Коркут Йозал също обръща внимание пред "Йени шафак", че точно в деня на смъртта на брат му в президентската резиденция не е имало нито лекар, нито медицинска сестра.

Въпросът дали Тургут Йозал е починал в резултат на изпитата лимонада задава и турската частна телевизия Си Ен Ен-Тюрк. Пред телевизията някогашният съветник на Йозал по печата Кая Топери, който също е бил на приема, пък предлага, щом налице има твърдение за отравяне, да бъдат ексхумирани тленните останки на Тургут Йозал и да бъде направен анализ.
 


Тагове:   нов,   скандал,


Гласувай:
1



1. kosara2008 - таз изкуфяла ханъма
20.10.2010 14:06
да не е брат*четка на али акжътъ,лъжливио турсициганин..

и как отровен в българското посолство, а това че те сами се трепаха като башибозук по интереси!? ...
а
и да не поставяме под съмнение срокът н а годност на българската лимонада:))))
верно
ще кажат, има отрови с бавно действие и какво, ако се окаже, че е отровен, как ще се докаже,
че е от лимонадата на българия, а ако е от таскебапа на айшетусимръ...въх!боже, ама тия са големи вересииджагалски:(


рр/мислех си за паметта на таз ошмуляна"турска дама" ноОого памет, ноОого нещо!!! - от 1986 до края на 2010 ...и сега, благоверното, помни маренската лимонада..уф, ядосвам сена този кьорфишек!!!

и ако сега нашите избранници не вземат твърда позиция незнам за какво ще си ги мисля и оприлича...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: pin777
Категория: Други
Прочетен: 429970
Постинги: 235
Коментари: 469
Гласове: 1371
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930