Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2013 11:13 - Цигани ядат животните от зоопарка в Благоевград ...
Автор: pin777 Категория: Други   
Прочетен: 3783 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 


Пълен позор, срам ! 

Мангали от Благоевград крадат и ядат за Великден редки животни от зоологическата в Благоевград !

Къде е властта , къде е държавата ?!! 

Направо оставам без думи ....


"  Зоопаркът в Благоевград стана курбан за Великден. Пред репортер на „Всеки ден" двамата пазачи в зоологическата градина се оплакаха, че наглеци от ромското гето в съседство постоянно крадат екзотичните животни, за да ги изядат по-късно на шумни веселби. „Страшна работа! Излапаха ни животните! Всеки ден треперим какво ще ни отнемат", жалват се служителите на зоокъта. Най-често ромите налитат на пернати, които са и най-лесни за крадене. За последните седмици без следа са изчезнали петнайсетина редки птици.

 

 

„Около Великден е най-страшно. Понеже масово ромите не работят и нямат пари, пък искат да се облажат на празника, най-лесното е да ни издебнат и откраднат я пауни, я фазани, я някоя кокошка от редките породи, които отглеждаме", признаха охранителите. А цената на само на един фазан от рядък вид е около 250 лева. Пред „Всеки ден" гардовете признаха, че дори се натъквали на изядени животни вътре в самия зоопарк. „Понякога не си правят труда да ги мъкнат към коптора, направо на място ги скубят и пекат на огън. Докато обходим района, вече са излапали жертвата си", вдигат рамене възрастните служители на зоопарка.

 

 

Въпреки старанието си те често намират прясно изгорени трупове, кости и черепи на екзотични животинки. „Преди 2 месеца двойката муфлони се сдобиха с бебе. Оттогава около клетката им постоянно кръжат изгладнели цигани. Наблюдаваме малкото постоянно, защото ще го заколят, без да им мигне окото", убедени са служителите на зоологическата градина. Според тях е нужно да се предприемат спешни мерки за по-добра защита на животните.

 

 

„Работим на тотална загуба. Не можем да се издържаме само от входната такса, която в момента е неоправдано ниска - само лев за възрастни и по 50 стотинки за децата. Във вторник дори се влиза безплатно. И двойно да се дигне билетът, пак ще е евтино. Но ако това стане, ще имаме повече пари, за да осигурим нормалния живот на зоопарка", пресмятат служителите. Пред „Всеки ден" те бяха категорични, че бъдещето на зоологическата градина е в ръцете на общинската власт в Благоевград. Оттам вдигали ръце безпомощно и казвали: "То за хората няма, вие за животните искате пари".

  
сайт:www.vsekiden.com/134058
 




Гласувай:
1



1. olivie - ???
08.05.2013 12:57
Изходът е да пускат нощно време гладни лъвове, а не пазачи.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: pin777
Категория: Други
Прочетен: 429993
Постинги: 235
Коментари: 469
Гласове: 1371
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930