Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2012 19:57 - 3 000 000 000 лв струва на Българския данъкоплатец.
Автор: pin777 Категория: Други   
Прочетен: 2452 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



Изхранването на циганския етнос. Това е на година, и за сега. Четете и продължавайте , спете. 

 Българите намаляват с 6 души на час

България намалява със 70-80 хиляди души годишно, което прави по 6 души на час. За това алармира проф. Петър Иванов от Центъра за демографска политика.
Той представи данни на Централното разузнавателно управление, според които населението на България е 7 037 935 души и прогнозира, че до няколко месеца населението ще слезе до число, започващо с цифрата 6.

 

„Връщаме се 80 години назад", заяви проф. Иванов. Той не се съгласи с данните на НСИ от последното преброяване през 2011 г., че циганите у нас намалявали. За да подкрепи думите си, той представи и изследване, според което 34,4% от запитаните жени от цигански произход са отговорили, че имат 4 и повече деца. За сравнение българките са 1,7%.

От Центъра за демографска политика представиха и друго изследване, свързано с индекса на разпространеност и значимост на социалните предразсъдъци в българското общество. На първо място са класовите предразсъдъци, породени от имущественото неравенство.

По-големият дразнител за хората, който има ясен образ според зам.-председателя на ВМРОКостадин Костадинов, са етническите предразсъдъци. По думите му те са сериозна предпоставка за конфликт в България. „Народът ни се е запътил към своето ритуално убийство. България е на прага на тежък етнически и социален взрив", посочи още Костадинов.

Той обясни, че от 30-милиардният държавен бюджет 3 млрд. отиват за издръжка на циганитепод формата на различни добавки, 7 млрд. лв. са отделени за пенсии, но според Костадинов бюджетът на НОИ е направен така, че 60% от тези 7 млрд. се поемат от работещите, а другите се формират чрез различни постъпления.
„На практика НОИ фалира, а държавата дотира изплащането на пенсиите. В момента държавата трябва да избере дали да храни пенсионерите или циганите и по всичко личи, че е избрала второто", коментира зам.-председателят на ВМРО.

Той изрази притеснението си и от факта, че когато циганите останат без пари, ще започнат даразграбват масово съседите си - нещо, което става в по-отдалечени селища. По думите му между Стара Загора и Карнобат има тотално циганизирани села, където къщите са задължително с метални решетки на прозорците и вратите, а дворовете са обградени с бодлива тел.
„Там циганските съседи са се отдали на неконтролируемо плячкосване. Това, което се случи в Катуница, скоро ще се случи и в други райони на страната и ще доведе до гражданска война",заяви още Костадинов.
Според него трябва да се вземат сериозни мерки за превенция, иначе „тежко и горко на България".

Неговите прогнози са, че след 10 години българите вече няма да са мнозинство в собствената си родина, а от 2007 г. - вече сме малцинство при новородените.

От Центъра за демографска политика са категорични, че безпътицата в страната се дължи на некадърността и некомпетентността на управляващите, които нямат опит и знания как да ни водят напред. Техен съвет е да се въведат тестове за политици, тест за патриотизъм, тест за склонност към лъжа, ставаш ли за ръководител или не.
news.bg

ООН: Населението на България се топи най-бързо в света

България е с най-голям отрицателен прираст на населението (-0,7 процента) в света според доклад на Фонда на ООН за населението (ФНООН) за периода 2010-2015 година, съобщи БТА, като се позова на германската агенция ДПА.

За сравнение - в света средното увеличение на раждаемостта е 1,1 на сто, в Германия е -0,2 процента, а най-голям е този процент в Нигер : 3,5 на сто.

Населението на света, което в момента възлиза на 7 милиарда души, може да достигне 10 милиарда през 2100 година и дори 15 милиарда, ако процентът на раждаемостта се окаже по-висок, прогнозира ООН в доклад, представен днес в Лондон и цитиран от Франс прес.

Докладът "Състояние на световното население 2011 година" се публикува малко преди церемониите на 31 октомври за отбелязване на прехвърлянето на прага от 7 милиарда човешки същества на планетата.

Фондът на ООН за населението изтъква сериозните предизвикателства, предизвикани от демографския натиск при борбата с бедността и защитата на околната среда.

"Това е предизвикателство и призив за действие", изтъкна изпълнителният директор на организацията Бабатунде Осотимехин. По въпроса за свръхнаселението той посочи, че "не става въпрос за липса на място, а за равнопоставеност, за равни шансове и социална справедливост".

Според последните изчисления, преразгледани към увеличение спрямо предишните числа, се очаква през 2050 година на Земята да живеят 9,3 милиарда души, а до края на века - над 10 милиарда. Само с малка промяна на раждаемостта, особено в най-населените страни, този брой може да нарасне до 10,6 милиарда през 2050 година и над 15 милиарда през 2100 година, се казва в документа.

Бабатунде Осотимехин се спря по-специално на образоването на момичетата и младите жени, което им е позволило след годините на "бейби бум" да имат по-малко деца в сравнение с техните майки и баби. Така през последните шест десетилетия средната раждаемост в света е намаляла от 6 деца на една жена до 2,5 деца днес. Разликата е от 1,7 деца в напредналите страни до 4,2 деца в по-малко развитите държави.

Докладът изброява няколко предизвикателства:
- помощ на младите в бедните страни да постигат просперитет чрез предлагане на работни места, за да се измъкнат от бедността.
- проблемите на околната среда могат да се засилят с все по-голямото търсене на храна, енергия и жилища.

Днес на Земята са необходими 18 месеца, за да възстанови природните ресурси, използвани за цяла година. Така например се очаква светът да се изправи пред дефицит на вода с разлика от 40 процента между търсенето и наличните ресурси до 2030 година.

Става въпрос и за бъдещето на градовете, с необратимата тенденция за увеличаване на градското население и необходимостта от подобряване на градоустройствените планове.

Проблемът с имиграцията също изисква решение: в богатите страни със застаряващо население имигрантите могат да намерят полезна работа, но само ако са по-добре интегрирани и защитени.

investor.bg

 

safety order Tenormin

 

 



Гласувай:
3



1. raders - Общото между държавата и циганите е ...
02.08.2012 20:08
Общото между държавата и циганите е това, че нито от едното, нито от другото можем да се отървем.
цитирай
2. pin777 - Така е, но поне може да контролираме.
02.08.2012 20:13
Или ... с тоя заспал народ ...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: pin777
Категория: Други
Прочетен: 430114
Постинги: 235
Коментари: 469
Гласове: 1371
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930