Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2009 18:33 - Нужна е спешно кръв за ранения полицай !
Автор: pin777 Категория: Други   
Прочетен: 569 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Нужна е спешно кръв за ранения полицай !  Проявете съпричастност,  покажете

елементарната човещина ! Призовавам всеки с желание да помогне да го направи

незабавно. Да го направи сега ! Софиянци покажете, че ви е грижа за хората, които

Ви защитават !   Нека помогнат и всички, които са близко до София и имат желание !


10.07.2009
Пресцентърът на МВР съобщи, че са задържани още двама души за престрелката тази сутрин край Бов. Бандитите били част от престъпна група, която се занимавала с грабежи


От МВР призовават гражданите, които са съпричастни към простреляния тази сутрин край Бов полицай, да дарят кръв във ВМА. Той беше ранен в областта на шията и корема, състоянието му е изключително тежко и критично.

Още двама души са задържани във връзка с грабежа на луксозния джип. Това са Г.М. на 37 години от Любимец и И.М. на 32 години от Кремиковци.

От Софийската окръжна прокуратура съобщиха, че е започнато досъдебно производство срещу неизвестен извършител за грабеж в особено големи размери и за опит за убийство на полицай при изпълнение на служебните му задължения.

Предстои да бъдат повдигнати обвинения на извършителите и да се внесе искане в Софийския окръжен съд за вземане на постоянни мерки за неотклонение "задържане под стража", съобщиха от пресцентъра на МВР.


Полицай Любомир Митов беше тежко ранен при престрелка в Своге, станала след опит да бъде иззет откраднат луксозен джип.

Около 6.15 ч. в полицията е подаден сигнал за кражба на автомобил в района на Бов. Изпратеният на място полицейски патрул започнал да преследва автомобила.

Срещу полицаите обаче е открит огън и при престрелката е тежко ранен единият от служителите на реда. По-късно двамата мъже от джипа са задържани, а оръжието им е иззето. Те признали, че са имали двама съучастници.
 



Гласувай:
0



1. pin777 - Добра новина
11.07.2009 12:04
Има добра новина, дано да се възстанови боеца !

Раненият полицай е дошъл в съзнание
11 юли 2009 / News.dir.bg
Състоянието на тежко ранения полицай Любомир Митов за щастие е стабилно. Пациентът е в съзнание и всички негови показатели са добри.
Това каза началникът на Военномедицинска академия генерал-майор Стоян Тонев, цитиран от БГНЕС.
Ако не настъпят усложнения някъде следобед, след като са минали 24 часа, ще може да се даде по-оптимистична прогноза, допълни ген. Тонев. По думите на началника на ВМА като дългосрочна прогноза, ако няма следоперативни усложнения, 40-годишният Любомир Митов няма да има трайни увреждания, които да не му позволят да води нормален живот. „Предпазлив оптимизъм“ е оценката на ген. Тонев за състоянието на пострадалия. Полицаят е претърпял две сложни операции вчера - в коремната област и лицево-челюстната част. Близо четири литра кръв са му били прелети.
Полицаят от Своге Любомир Митов бе прострелян вчера сутринта при опит да предотврати тежка кражба. Единият куршум е пръснал черния дроб, а другият е заседнал в мозъка на ранения. Четирима мъже бяха задържани за престъплението - 22-годишният Красимир Димов, 34-годишният Владимир Николов и още двама техни помагачи - от Любимец и Кремиковци.
В 6.04 часа вчера сутринта Албена Димитрова от гара Бов съобщи в полицията за кражба в дома на 55-годишния Красимир Иванов – българин с двойно гражданство, с който тя живее на семейни начала. Красимир Иванов, известен като Краси Американеца в момента се намира в чужбина. Димитрова чула към 2 часа след полунощ да лаят шестте каракачанки в двора и така разбрала, че нещо не е наред. Жената обяснила, че двама маскирани са проникнали през нощта в къщата, в която по това време са били заедно с домашната помощничка и малкото й дете, което е на годинка и половина. Нападателите завързали жените, като едната от тях е пострадала и в момента е в болница, след което разбили касата на семейството и задигнали съдържанието.
След като отмъкнали и други вещи, натоварили откраднатото в джипа на семейството "Линкълн" и напуснали къщата. Автопатрул от РПУ Своге засича откраднатия джип на влизане в Своге и започва преследването му. След предупреждение от страна на полицейските служители, двамата заподозрени откриват огън. При престрелката бе тежко ранен полицай Любомир Митов, а колегата му Александър Димитров успява да задържи нападателите с помощта на втори полицейски екип, който незабавно пристига на мястото на инцидента. Намерено бе и оръжието, с което е прострелян полицаят – пистолет "Байкал".
Установено е, че единият от грабителите е бил служител на фирмата на собственика на дома до преди няколко месеца. По сведения на задържаните, те са били част от организирана престъпна група с цел грабежи.
По повод на тежкия инцидент министърът на вътрешните работи Михаил Миков призова прокуратурата за бързо разследване и напомни, че за опит за убийство на полицай Наказателният кодекс предвижда от 20 до 30 години затвор, а за убийството му – доживотен затвор без право на замяна.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: pin777
Категория: Други
Прочетен: 428213
Постинги: 235
Коментари: 469
Гласове: 1371
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031